www.forumin.com
Merhaba
Foruma hoş geldiniz Konuları görebilmeniz için lütfen üye olunuz
www.forumin.com
Paylaşımın Adresi
mustafa ve alimetin
www.forumin.com

İşte sizin forumunuz
 
AnasayfaportalAramaKayıt OlGiriş yap
Forumumuzdan tam yararlanmak için lütfen üye olunuz

Paylaş | 
 

 Aşure

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
hacking

avatar

Aktiflik :
999 / 999999 / 999

Mesaj Sayısı : 787

rep gücü : 2291

Kayıt tarihi : 17/04/09
Yaş : 49
Nerden : adana

MesajKonu: Aşure   C.tesi Ağus. 22, 2009 1:19 pm



Malzemeler:

1+1/2 su bardağı aşurelik buğday
1 küçük konserve haşlanmış nohut (yaklaşık 1 bardak)
1 küçük konserve haşlanmış kuru fasulye
15 su bardağı su
4–4 1/2 su bardağı tozşeker
1/2 su bardağı ceviz içi
1/2 su bardağı kuru uzum
10 adet kuru incir
10 adet kuru kayısı
Arzuya göre 1 yemek kaşığı gülsuyu, kabukları ile birlikte küçük dilimlenmiş 1 orta boy portakal
Süslemek için:
Tarçın
Kuş üzümü
Ceviz içi
Çam fıstığı
Yapılışı:

Aşurelik buğdayı yıkayıp tencerenin içerisinde 5 bardak su ile aksamdan ıslatın.
Ertesi gün 5 bardak daha su ilavesiyle tencereyi ocağa koyup kaynatın. Kaynadığında üzerinde oluşan köpükleri kepçe ile alin.
Yaklaşık 4 saat kadar buğday iyice ezilip koyu çorba kıvamına gelene kadar pişirin.
Bu arada incirlerin saplarını ayıklayıp küçükçe doğrayın. Kayısılarıda ayni şekilde doğrayıp üzümlerle birlikte 2 bardak su içinde 1–2 saat öncesinden bekletip yumuşatın.
Buğday kıvamını aldıktan sonra suyu ile birlikte incir, kayısı ve üzümleri boşaltıp isterseniz portakal dilimlerinize ekleyerek 5 dakika kadar daha kaynatmaya devam edin.
Kaynamakta olan buğdayın kıvamı çok koyu olursa kalan 3 su bardağı suyu ilave ederek kıvamını ayarlayın.
Ocağın altını kapatmadan 1–2 dakika önce sekerini ilave edip karıştırdıktan sonra altını kapatıp gülsuyunu ilave edin.
Servis tabaklarına alıp üst malzemesi ile süsleyip servise hazır hale getirin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Aşure
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
www.forumin.com :: YEMEK BÖLÜMÜ :: Hamur İşleri-
Buraya geçin: