www.forumin.com
Merhaba
Foruma hoş geldiniz Konuları görebilmeniz için lütfen üye olunuz
www.forumin.com
Paylaşımın Adresi
mustafa ve alimetin
www.forumin.com

İşte sizin forumunuz
 
AnasayfaportalAramaKayıt OlGiriş yap
Forumumuzdan tam yararlanmak için lütfen üye olunuz

Paylaş | 
 

 İRMİK HELVASI

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
hacking

avatar

Aktiflik :
999 / 999999 / 999

Mesaj Sayısı : 787

rep gücü : 2291

Kayıt tarihi : 17/04/09
Yaş : 49
Nerden : adana

MesajKonu: İRMİK HELVASI   C.tesi Ağus. 22, 2009 1:20 pm



Malzemeler:

250gr. iri irmik (yaklaşık 1 su bardagi +1/4 su bardağı kadar)
125gr. tereyağı veya margarin
2-3 yemek kaşığı çam fıstığı
2 su bardağı su
2 su bardağı tozşeker
Yapılışı:

Önce fıstıkları ufak bir tavada orta ila kısık ateş arasında tavayı ara sıra sallayıp fıstıkların çevrilmesini sağlayarak yavaşça pembeleşene kadar kavurun. Başından ayrılmayın, aşırı kavrulabilirler. Bu şekilde fıstıkları önceden kavurarak helvanızda iyi kavrulmuş ve tadı çıkmış cam fıstıkları elde etmiş olursunuz.
Bir tencerede 2 bardak suyu kaynamaya bırakın. Ayrı bir kasede sekerinizi ölçüp hazır tutun.
Yağı genişçe bir tavada eritip kavrulmuş fıstıkları ve irmiği içine dökerek hafif ateşte tahta kaşıkla kavurun. Yine bu işlemdede irmiğin birden kavrulup yanmamasına dikkat edin. İyice kavrulup rengi koyulaşana, yağını dışarı salip irmiğin kokusu duyulana kadar karıştırarak kavurmaya devam edin.
Tavanın altını kapatıp kaynayan suyu dikkatlice dökerek karıştırın. Altını tekrar açıp bir iki dakika piştikten sonra sekerini ilave edin. Arada karıştırarak suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp 15-20 dakika dinlendirdikten sonra helvanız servise hazırdır.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
İRMİK HELVASI
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
www.forumin.com :: YEMEK BÖLÜMÜ :: Hamur İşleri-
Buraya geçin: