www.forumin.com
Merhaba
Foruma hoş geldiniz Konuları görebilmeniz için lütfen üye olunuz
www.forumin.com
Paylaşımın Adresi
mustafa ve alimetin
www.forumin.com

İşte sizin forumunuz
 
AnasayfaportalAramaKayıt OlGiriş yap
Forumumuzdan tam yararlanmak için lütfen üye olunuz

Paylaş | 
 

 YOGURT TATLISI

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
hacking

avatar

Aktiflik :
999 / 999999 / 999

Mesaj Sayısı : 787

rep gücü : 2291

Kayıt tarihi : 17/04/09
Yaş : 49
Nerden : adana

MesajKonu: YOGURT TATLISI   C.tesi Ağus. 22, 2009 1:22 pm



Malzemeler:

1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı ince irmik (kalın irmik ile de değişik, güzel bir sonuç alınıyor)
1/2 su bardağı un
1 yumurta
1,5 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı toz tarçın
Şerbeti icin:

3 su bardagi tozseker
2 su bardagi su
Yapılışı:

Yogurta sekeri bir kabin icinde cirparak yedirin. Yumurtayida ilave edip karistirin tel cirpma aleti ile yeterli olur ama isterseniz mikser kullanin. Cok cirpma bu tarifde gerekli degil.
Geriye kalan diger malzeleri ilave edip karistirin. (Un, tarcin ve karbonati birlikte icine eleyerek ilave edin)
Yaglanmis borcam kaliba yada ayni buyuklukteki bir tepsiye dokun.
Arzuya gore ustune badem doseyin. Bunun icin bir cay bardagindan az bademi az kaynar suda 1-2 dakika kaynatin. kabuklari hemen soyulacaktir. bicakla ortasini bulup ikiye ayirin. pistikten sonra keseceginiz sekle gore goz kararai aralikli olarak hamura doseyin.
350F (160C) dereceli orta isili firinda ustu kizarana kadar pisirin.
Seker ve suyu kaynatip orta sicaklikta olmak uzere firindan cikan tatlinin uzerine gezdirin. Soguyunca dikdortgen veya baklava dilimlerine kesin. Badem dosememisseniz hindistan cevizi serpebilirsiniz.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
YOGURT TATLISI
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» YASSI KADAYIF TATLISI

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
www.forumin.com :: YEMEK BÖLÜMÜ :: Hamur İşleri-
Buraya geçin: